Voor in de klas

Poster voor in de klas

Hang onze educatieposter op in de klas en ontdek samen met de leerlingen de geschiedenis van Den Haag! U kunt de poster gratis bij ons aanvragen.

Straffenboekje: voor je werkstuk of spreekbeurt

Het Straffenboekje is ideaal voor leerlingen die een werkstuk schrijven of hun spreekbeurt houden over de Gevangenpoort. Hierin staat van alles uitgelegd over de straffen die misdadigers vroeger kregen. Het gaat niet alleen maar over vroeger: we vergelijken namelijkook hoe het er nu aan toe gaat in de gevangenis en welke straffen de boeven van nu opgelegd krijgen. (Een mooie kleurenversie van het straffenboekje is voor € 3,50 te koop in de winkel van Museum de Gevangenpoort).

Haagse Tijden

Wil je meer weten over de geschiedenis van Den Haag? Klik dan hier voor onze lesbrief 'Geschiedenis van Den Haag' of kijk op www.haagsetijden.nl. Hier vind je allerlei onderwerpen uit 5000 jaar geschiedenis van Den Haag. Ontdek meer over (de geschiedenis van) Hagenaars, arm & rijk, cultuur en techniek in Den Haag. Tip: HaagseTijden is ook zeer geschikt om te raadplegen voordat u met uw leerlingen het museum bezoekt!

Test je kennis met onze quiz!