Speciale rondleiding en stadswandeling - Sterfdag gebroeders De Witt (VOL)

Rondleiding
20-08-2017 | 14:00

Op zondag 20 augustus, tijdens het Haags Historisch Festijn, is het precies 345 jaar geleden dat de broers Johan en Cornelis De Witt vlak voor de Gevangenpoort werden vermoord door een woedende menigte. Daarom organiseert Museum de Gevangenpoort een speciale themarondleiding en stadswandeling over de gebroeders de Witt.

Samen met onze gids bezoekt u onder meer de Ridderkamer, Pijnkelder en Examineerkamer, de ruimtes waar Cornelis de Witt respectievelijk vastzat, gemarteld en ondervraagd werd. Daarna volgt een stadswandeling langs o.a. het Buitenhof, het vroegere Groene Zoodje en het standbeeld van Johan de Witt.

Kosten en aanmelden

  • Deze activiteit start om 14.00 uur bij Museum de Gevangenpoort en duurt circa 1,5 uur.
  • Kosten: reguliere entreeprijs (€10,00 of gratis met een Museumkaart, Rotterdam- of Ooievaarspas)
  • Let op: de rondleiding is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze activiteit. Wel kunt u voor of na een reguliere rondleiding op eigen gelegenheid een korte film over de gebroeders De Witt bekijken. De film wordt doorlopend vertoond in de Cipierswoning.

Tip: ook in het Haags Historisch Museum wordt aandacht besteed aan de sterfdag van de gebroeders De Witt. U kunt aansluiten bij een lezing of een instaprondleiding, met speciale aandacht voor de tong en vinger die bewaard zijn gebleven.