Dag van de Haagse Geschiedenis: Vreemde Vogels

14-04-2018 | 11:45

Tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis en de Nationale Museumweek organiseert Museum de Gevangenpoort een aantal extra activiteiten voor families. Vanuit onze kraam op het Plein delen we vanaf 11.00 uur een beperkt aantal kaartjes uit waarmee je het museum gratis kunt bezoeken. Let op: op = op! Heb je geen gratis kaartje weten te bemachtigen? Dan ben je natuurlijk alsnog van harte welkom in het museum met een geldig toegangsbewijs. Het thema van de Dag van de Haagse Geschiedenis is dit jaar 'Vreemde Vogels'.

Volg een rondleiding door het cellencomplex

Een gids neemt je mee voor een intrigerende rondleiding door het eeuwenoude cellencomplex van de Gevangenpoort.

Aanvang: 11.45, 12.45, 13.45, 14.45 en 15.45 uur | Waar: Museum de Gevangenpoort

Storyteller: Maak kennis met Lenaert Aertsoen

Vreemde vogels: ook in de Gevangenpoort kom je ze wel eens tegen. In 1546 werd Lenaert Aertsoen veroordeeld door het Hof van Holland omdat hij een stel eenden had gestolen. De rechters verzonnen een passende straf voor hem: hij moest, midden in de stad, een uur te kijk staan met de vogels om zijn hals gedrapeerd. Dat kan vast geen pretje geweest zijn… Vandaag ontmoet je Lenaert Aertsoen in levende lijve in de Gevangenpoort en vertelt hij zijn verhaal!

Doorlopend tussen 12.00 en 16.00 uur | Waar: Museum de Gevangenpoort

Voor kinderen: je eigen Haagse Tijdlijn cadeau

Wie hebben de website www.haagsetijden.nl eigenlijk gemaakt en hoe komt al die info op de Haagse Tijdlijn? Haal een formulier bij de kraam van Museum de Gevangenpoort, beantwoord de vragen en verdien daarmee een leuke prijs!

Vanaf 11.00 uur doorlopend | Deelname: gratis | Waar: kraam op het Plein

----

[Foto's: A.M. Minnaard Fotografie en Kees Hageman]